MON - FRI: 08:00 - 05:00 PM

Spatial planning interior design, home decor, Niki schafer interior design, Interior designer Oxfordshire, interior stylist, interior designer buckingham, interior designer berkshire, interior designer London, livingroom interior design, Nikki Schafer, Nicky Schafer, interior design psychology, interior design flow, interior design UK,
Spatial planning interior design, home decor, Niki schafer interior design, Interior designer Oxfordshire, interior stylist, interior designer buckingham, interior designer berkshire, interior designer London, livingroom interior design, Nikki Schafer, Nicky Schafer, interior design psychology, interior design flow, interior design UK,
NEW KITCHEN INSTALLATION
DESIGN BRIEF

Client Case Study

The original layout worked well but the cabinetry was dated and the room felt cluttered. We wanted a traditional look with colourful touches and lots of personality to match the clients – a creative and sociable family.

Work surface, tiles and lighting were key decisions here.

We used fish scale tiles (from Fired Earth) behind the aga, brick metro tiles in both off-white and green for the splash back and under the island and a glorious granite for the work surface. Industrial style lighting and stools at the island move the scheme away from being too traditional, as do the colourful blinds and multiple fabrics and paints in the kitchen dining area by the window.

CREATIVE DIRECTOR
VISUALIZATION
LOCATION
YEAR
  • YEAR : 2017
  • LOCATION : Henley
  • TYPE : Case Study
  • CREATIVE DIRECTOR : Niki Schäfer
  • VISUALIZATION :
  • PORTFOLIO :